top of page

 טירת קשונז'

מעטים יפקפקו בעובדה כי טירת קשונז' היא מהיפות והמרשימות בטירות פולין. נוסף על כך - היא השלישית בגודלה, מייד אחרי הטירה במאלבורק וטירת ואבל בקרקוב. המבנה המבוצר המקורי נבנה בשלהי המאה ה-13 על ידי הנסיך בולקו הראשון משושלת פיאסט, שלימים הפך למשכנו. לטירה, שכונתה "המפתח לשלזיה", היה תפקיד הגנתי חשוב, שכן היא חלשה על דרכי המסחר בין שלזיה לבוהמיה.

 

מתחילת דרכה, החליפה הטירה בעלים כמו גרביים. בתחילת המאה ה-16 ניתנה הטירה לקונרד משושלת הוכברג. עם קבלת הזכות להוריש אותה כמאה שנים מאוחר יותר, שושלת הוכברג החזיקה בבעלותה את הטירה ל-300 שנים נוספות, שעה שהפכה השושלת לאחת העשירות והחזקות בכל ממלכת פרוסיה.

 

טרם המלחמה חוותה טירת קשונז' שני שיפוצים נרחבים.
בראשון - הורחבה הטירה, ונוסף לה אגף בסגנון הבארוק. קישוטים רבים המפארים את הטירה עד היום הוספו במסגרת שיפוץ זה, כמו גם בית הקיט הנמצא בסמוך לטירה.

השיפוץ השני, שבוצע בתחילת המאה ה-20, נועד להעניק לטירה מראה של אחוזה מפוארת. אגפים הוספו ומגדלים חדשים צצו מעל גג המבנה הקיים.

בשנת 1941 נלקחה הטירה מידי שושלת הוכברג והחלו עבודות שיפוץ לצורך התאמתה לשמש כמפקדה העליונה של הרייך הגרמני. חרף ייעודה כלשכתו הראשית, והכנת מערכת מילוט מסועפת בכל רחבי המבנה, כף רגלו של היטלר לא דרכה בטירה מעולם.

עם תום המלחמה, שחרר הצבא האדום את הטירה מידי הנאצים, והסב בעצמו נזק למבנה, כמו גם בזז חלקים נרחבים מאוספי הספרייה של הטירה. רק מסוף שנות ה-50 הושם דגש על הצורך בשימורו ושיפוצו של המתחם, כשהעבודות עצמן החלו כ-20 שנה לאחר מכן. מאז שנת 1991 ניהול המבנה נתון בידי ואלבז'יך, העיר הגדולה שבחוצותיה ניצבת הטירה.
 

  • ניתן לסייר ברחבי הטירה באופן עצמאי או במסגרת סיור מודרך. שעות הסיורים מופיעים באתר הבית של הטירה.

  • את הביקור בטירה ניתן לשלב בטיול באיזור עמק קלודזקו או בביקור בעיר ורוצלאב.

  • בתחומי הטירה פועלים שני בתי מלון, בהם ניתן להתארח.

  • לא רחוק מהטירה, נמצאים הריסותיה של טירת קשונז' הישנה. השביל המוביל אליהן ירוק ונאה.

bottom of page