כל הזכויות שמורות

אין להעתיק, לשכפל, לצלם, לתרגם, להקליט, לשדר, לקלוט ו/או לאכסן במאגר מידע בכל דרך ו/או אמצעי מכני, דיגיטלי, אופטי, מגנטי ו/או אחר – חלק כלשהו מן המידע ו/או המאמרים ו/או התמונות ו/או האיורים ו/או כל תוכן אחר שצורף ו/או נכלל באתר אינטרנט זה, בין אם לשימוש פנימי ו/או לשימוש מסחרי.
כל שימוש בתכני האתר ללא אישור מפורש בכתב מבעל העמוד אסור בהחלט.

כל הזכויות על המאמרים המקצועיים המתפרסמים באתר זה שמורות לבעל העמוד, למעט במקומות בהם צויין אחרת במפורש. חל איסור מוחלט לפרסם את המאמרים, חלקם או בשלמותם, באף פורום אינטרנטי, בלוג, אתר אישי, אתר מקצועי, אתר מסחרי או אתר-ללא-כוונות-רווח, ללא אישור מפורש בכתב מבעל העמוד. כמו כן אין לקשר, לערוך, לעבד או לשנות את התמונות והחומריים הגרפיים שמלווים אותם.

 

השימוש במידע שבאתר היא באחריות המשתמש בלבד. באחריות המשתמש לוודא את תקינות המידע ונכונותו לפני השימוש בו.

  • Google+ Clean
  • Twitter Clean
  • facebook

המלצות קולינאריות בורשה

העונה האחרונה היתה עמוסה ורוויית ביקורים וטיולים בבירה הפולנית. על הפיתויים הקולינריים של פולין, שמדלגים בחינניות מעל כל קלישאה, כבר סיפרנו חזור וספר.

 

ברשומה הנוכחית נמליץ לכם על מקומות בהם הזדמן לנו לבקר יותר מפעם אחת. החוויה המצוינת שעינגה לנו את החך גרמה לנו לשוב אל אותם מקומות, וחזרה על עצמה גם בביקורים הנוספים.

 


"ורשבה וזחודניה" – לאכול עם העשירון העליון

 

'ורשבה וזחודניה' היא לא פחות ממוסד. המסעדה ממוקמת במבנה ששימש למטרות תעשייתיות בטרם עבר הסבה. המקום מנוהל על ידי ישראלי ועמיתו, השף פולני מתאוש גסלר, האמון על תפריט הפיוז'ן המשלב בין מטבח צרפתי קלאסי לנגיעות ופרשנויות פולניות.
אם לשאול ביטויים מעולם התיאטרון, ניתן לקבוע ללא ספק כי האוכל אינו הכוכב הבלעדי בהצגה המועלית בפני באי המקום. חלק בלתי נפרד מחווית האירוח הוא אופן ההגשה. כך למשל, אם הזמנתם אחת ממנות המרק, הוא יימזג היישר מהסיר אל הצלחת, ממש לנגד עיניכם. הזמנתם מנה עיקרית שדורשת הרכבה ושמירה על חום? איכשהו, תמיד יופיע לידכם מלצר שיחדש את המנה על הצלחת, ישירות מהמחבת הרוחשת. כמובן שההצגה לא תמה עד שהגברת השמנה שרה, ובמקרה הזה, הגברת הזו היא המנה האחרונה; אם בקרם ברולה חפצה נפשכם, את הסוכר יקרמלו עם ברנר גדול ומרשים, ממש על השולחן, בעוד בלוטות הטעם שלכם מצפות בשקיקה לעונג המתרגש עליהן.

מבט חטוף בתפריט, עלול להעלות אצל התייר הממוצע חששות שמא נפל במלכודת תיירים; מחירי המנות במקום  גבוהים משמעותית ממקומות אחרים. אך אין מדובר במלכודת, אלא מסעדה המכוונת גבוה, לפחות במושגים פולניים.

 

המסעדה עצמה ממוקמת ברובע פראגה, בלב מתחם שיקי המכונה סוהו פאקטורי. בקרבת המסעדה תמצאו את מוזיאון הניאון.

 

ורשבה וזחודניה - WARSZAWA WSCHODNIA by Mateusz Gessler
פתוח 24 שעות
UL. MIŃSKA 25 – WARSAW
Tel. +48 22 870 29 18
rezerwacja@gessler.sohofactory.pl
www.sohofactory.pl

 

 

 

"איולי" – כאלה מחירים עוד לא היו לי

 

אל 'איולי' הגענו לגמרי במקרה. באחד הבקרים שמנו פעמינו לסניף של רשת בתי הקפה 'גרין קפה נירו' (שמומלצת בפני עצמה). כשהגענו גילינו כי נוכל להתענג על קפה ריחני ומאפה מפתה, אבל ארוחת בוקר לא מוגשת במקום. באותו יום דווקא חשקה נפשנו בארוחת בוקר של ממש, לאחר כישלון היום הקודם. לאחר שהבטן אותתה לנו שאין בכוונתה לחכות עוד, הוחלט כי אנו ראויים ליותר מאשר קרואסון וקפה, טעימים ככל שיהיו.  העובד של ה'גרין'  המליץ לנו להרחיק עוד קצת, וזאת כדי ליהנות מ-"אחת מארוחות הבוקר הטובות ביותר של ורשה", ציטוט לא מדוייק.


הליכה קצרה הובילה אותנו למקום שגם בשעת בוקר מאוחרת היה עמוס לעייפה, ובקושי רב נמצאו עבורנו ארבעה מקומות על שולחן האבירים הגדול שבמרכז המסעדה.
התפריט שקיבלנו פרש בפנינו מבחר מנות מפתות במחירים שהדהימו אותנו, לטובה. (כריך בייקון ב-13 זלוטי, צלחת בוקר עם ביצה, נקניקיה ושאר מטעמים ב-15 זלוטי בלבד, בריושים ועוד). התדהמה גברה כשהסתבר לנו כי כוס משקה חם או קר יתווספו לארוחה אם נעשה מאמץ כלכלי ונשקיע... גרוש אחד. התדהמה הגיעה לשיאה כשהוגשו הצלחות לשולחן, עמוסות כל טוב, הרבה מעבר למתבקש מהמחירים הנמוכים של המנות. והטעם... אוח הטעם... מעולם לא חשבתי שאתענג כל כך על סנדוויץ עם ביצת עין, בייקון קריספי משובח, עלי תרד טריים ופרוסות דקות של סלק המוגש בדיוק בטמפרטורה הנכונה.

 

כשניסינו את מזלנו באותה מסעדה בשלב אחר של היום, נהננו מהמבורגר משובח, שבמחיר מגוחך של 26 זלוטי מגיע עם שלל תוספות על ולצד הקציצה העסיסית.

 

המסעדה מציגה עצמה כטפאס בר, ואכן בתפריט נצפו מבחר מנות טפאס (אותן טרם הספקנו לנסות). שימו לב כי המקום עמוס מאוד בכל שעות הפעילות, ואם ברצונכם לחוות ממנותיו, רצוי עד כדי חובה להזמין מקום מראש.

 

איולי - AïOLI Cantine Bar Café Deli

Ul. Świętokrzyska 14

48-22-6572126+

 

 

 

 

בר-קפה "תל אביב" – כי לנגב חומוס מוצלח בחו"ל זה לא דבר מובן מאליו

 

באחד מקצותיו של רחוב פוזננסקה ממוקמים שני מוסדות קולינריה ורשאיים שנדמה כי מיקומם אחד מול השני אינו מקרי. כמו שני יריבים ותיקים בדו קרב, ממוקמות זו מול זו מסעדת 'תל אביב' (הצמחונית-טבעונית) ומסעדת 'ביירות', ולעתים נראה כי כניסה לאחת מהן היא לא פחות מהצהרת כוונות מפורשת.

 

נטולי סנטימנטים מיותרים (אחרי הכל, היינו בוורשה ולא במזרח התיכון), ובעיקר לאור דרישות הקבוצה הטבעונית שהיתה עימי, נכנסנו מלאי סיפוק מצפוני אל 'תל אביב'.
 

התפריט העמוס מציע מגוון מנות מכל קצוות תבל – כל מקום ממנו מגיע אוכל יהודי. כך דגמו חלקנו מוסקה ואחרים שבעו משווארמה, על בסיס סויה, כמובן, ברוטב מטבוחה. כל החומוסים שהוזמנו היו סמיכים ומשובחים (בניגוד גמור למצופה מחומוס שאינו אזרח הארץ). הכשל היחיד נרשם עם הניסיון החמוד-אבל-לא-מוצלח-במיוחד לספק פיתה עם החומוס (זה לא כמו הפיתות שלנו).

כדי להשלים את החוויה הישראלית בלב ליבה של ורשה, הפטריוטים שביניכם ישבעו נחת למראה דגל ישראל המתנוסס במרכז החלל, והסוציאליסטים יסתפקו בכרזות סמי-קומוניסטיות המעודדות עבודת כפיים בנוסח הקיבוץ.

תל אביב קפה דלי - Tel-Aviv Café+Deli
ul. Poznańska 11
00-680 Warszawa

48-22-6211128+

 

 

 

"טו טו פאו" – כשהויאטנמים החליטו להשתלט על המטבח

 

אל 'טו טו פאו' הגענו לפי המלצתו של חבר ישראלי מקומי. "כל מרק זה ארוחה", הבטיח לי כשהתבוננתי בתפריט. למען האמת, התקשיתי להאמין כי ניתן לשבוע ממנה שמחירה הוא 10 זלוטי, אבל אני ובטני, שהיתה רגועה יחסית באותה שעה, זרמנו עם ההמלצה.

כשהגיעו המנות, בקערות עמוקות ועצומות, כבר הבנתי למה התכוון החבר. עם כל כף, גם קיבתי הפנימה את הכוונה.

התפריט גדול אך פשוט – צריך להחליט אם רוצים נודלס או אורז, עם או בלי מרק. משם כבר הכל די דומה, כמו גם המחירים. ישנן בתפריט מנות שישביעו ויתאימו לכל חיך – קרניבורי, צמחוני ואף טבעוני.


טו טו פאו – To To Pho
הסניף הקרוב למרכז העיר – ul. Widok 16

סניף נוסף -  Al. Niepodleglosci 177

48-534-078-036+

 

 

 


בר-מסעדה מטא – לאכול אוכל פולני טוב בלב ליבה של סצינת הבילויים הורשאית

 

די בתחילת רחוב הבילויים המפורסמם של ורשה – רחוב פוקסל, ניצבת ספק מסעדה ספק בר הפתוחה עד השעות הקטנות של הלילה. תפריט של ממש לא תמצאו במקום, לפחות לא ב1 וחצי בלילה. כדי להחליט עם מה תשביעו את רעבונכם תאלצו להתמודד עם תפריט המתנוסס מעל הקופה, שם גם תבצעו את הזמנתכם. בין אם במנת פיירוגי או מרק ז'ורק חפצה קיבתכם, תוכלו להצמיד למנות אלו כוסיות שרי משובח או סתם בירה מקומית מהחבית עם סירופ פטל מתקתק. גולת הכותרת, כמו במקומות רבים, היא המחיר – כמה שלא תתאמצו, החשבון תמיד נשאר קטן ומצחיק, ודאי בהשוואה לארץ. והטעם – משובח, אלא מה?

 

Meta restauracja

כתובת: Foksal 21, Warszawa

טלפון: 48-22-8264513+
 

 

ולקינוח – השוקולטרייה שתגרום לכם להצטער שבשלב מסוים חייבים לחזור הביתה

 

קרמלו היא רשת הפרוסה בעריה הגדולות של פולין. לרוב מדובר בבית קפה קטן, ובעיתות מחסור במקום  - רק חנות. הסניף עליו אנו ממליצים, הממוקם באחד מהרחובות עליהם לא תרצו לפסוח כשאתם תרים אחרי מוקדי עניין קולינריים, הוא בגרסת בית הקפה. את פניכם תקבל תצוגת פרלינים יפהפייה וגדולה למדיי, אך אין זה הדבר היחיד שהמקום מציע. בהמלצת אותו חבר ישראלי-ורשאי, ניסיתי את קרואסון ריבת הג'ינג'ר שלהם. לקחתי אותו ב-TA, וגם לאחר שעות מספר הוא עדיין היה נימוח מאוד והריבה היתה מוצלחת וממכרת בטירוף.

כשי צנוע לקרובים בארץ, לקחנו עימנו מגש אחד של פרלינים (24 זלוטי ל-20 יחידות) ומגש אחד של מקרונים (10 מקרונים ב-27 זלוטי). שניהם נחלו הצלחה מטאורית.

 

קרמלו – Karmello
Chmielna 11

48-480-330-533+

 

 

 

 

Please reload

Featured Posts

להכיר את שלזיה לעומק - חלק ג' ואחרון...

January 4, 2015

1/3
Please reload

Recent Posts

August 8, 2014

Please reload

Archive
Please reload

Search By Tags
Please reload

Follow Us