כל הזכויות שמורות

אין להעתיק, לשכפל, לצלם, לתרגם, להקליט, לשדר, לקלוט ו/או לאכסן במאגר מידע בכל דרך ו/או אמצעי מכני, דיגיטלי, אופטי, מגנטי ו/או אחר – חלק כלשהו מן המידע ו/או המאמרים ו/או התמונות ו/או האיורים ו/או כל תוכן אחר שצורף ו/או נכלל באתר אינטרנט זה, בין אם לשימוש פנימי ו/או לשימוש מסחרי.
כל שימוש בתכני האתר ללא אישור מפורש בכתב מבעל העמוד אסור בהחלט.

כל הזכויות על המאמרים המקצועיים המתפרסמים באתר זה שמורות לבעל העמוד, למעט במקומות בהם צויין אחרת במפורש. חל איסור מוחלט לפרסם את המאמרים, חלקם או בשלמותם, באף פורום אינטרנטי, בלוג, אתר אישי, אתר מקצועי, אתר מסחרי או אתר-ללא-כוונות-רווח, ללא אישור מפורש בכתב מבעל העמוד. כמו כן אין לקשר, לערוך, לעבד או לשנות את התמונות והחומריים הגרפיים שמלווים אותם.

 

השימוש במידע שבאתר היא באחריות המשתמש בלבד. באחריות המשתמש לוודא את תקינות המידע ונכונותו לפני השימוש בו.

  • Google+ Clean
  • Twitter Clean
  • facebook

המטבח הפולני - טעים להכיר!

 

מנות טיפוסיות:

 

מרקים

ז'ורק (Żurek) - מרק סמיך ועשיר המבוסס על קמח שיפון ונתחי בשר (לרוב סוגים שונים של נקניקים מעושנים). מקורותיו מתוארכים למאות שנים לאחור. לעיתים מוגש בלחם. כמעט לכל מחוז בפולין יש גרסה מעט שונה למרק הבסיסי.

 

בארשצ' (Barszcz) - מרק מימי חמצמץ המבוסס על סלק. שני אופני הגשה פופולארים למרק הזה. האחד - כיסונים עם מילוי בשר (אושקי), או בלוויית חביתית מגולגלת עם בשר (קרוקייט).

 

קוושניצה (Kwaśnica) - מרק חמוץ המבוסס על שני מרכיבים עיקריים - כרוב כבוש וצלעות חזיר.

 

פיירוגי: הרביולי הפולני

מוגש במגוון רחב של מילוים - מלוחים ומתוקים, צמחוניים ובשריים. ניתן לקבלו מטוגן קלות (Smażone) או מבושל במים (Gotowane). עם חמאה מומסת ובצל מטוגן או סמאלץ. המוטו הכללי - אמור לי איזהו הפיירוגי המועדף עליך, ואומר לך מי אתה.

 

קינוחים

שרלוטקה - הגרסה הפולנית לשטרודל תפוחים. שתי שכבות בצק אוורירי ופריך במיוחד המופרדות בעזרת שכבת תפוחים מקורמלים. מוגש עם אבקת סוכר ותלולית קצפת.

 

נלשניקי (Nalesniki) - הבלינצ'ס הפולני. למרות שמגוון המילויים המתוקים רב לאין שיעור מהמלוחים, עדיין נהוג למקם את הנלשניקי באיזור המנות הראשונות, יותר מאשר בקינוחים. בדומה לפיירוגי, מדובר בעולם ומלואו, וסביר כי לא תמצאו נלשניק אחד הדומה למשנהו.

 

משקאות

יין חם (Wino grzane) - משקה משובב גוף ונפש. מלבד היין המחומם, נהוג להוסיף אחד או יותר מהמרכיבים הבאים: ציפורן, קינמון, קוביות תפוח עץ או פירות הדר, סוכר או דבש, משקה אלכוהולי נוסף לחיזוק "אפקט החימום". משקה המשוייך מסורתית למתיישבי הטאטרה ("גוראלים" - Góralskie).

 

נאלבקי (Nalewki) - קטגוריה שלמה של משקאות אלכוהולים פולנים. עם אחוזי אלכוהול הנעים בין 40-70%, מדובר בטינקטורה של פירות, עשבים, תבלינים, סוכרים או מולסות. לרוב המשקה מתוק, אך לא בהכרח. הנאלבקי יכולים לשמש כאפריטיפים, אך גם כמשקה לקינוח.

 

וודקה (Wódka) - אל תעזבו את פולין מבלי שטעמתם וודקה פולנית אמיתית. זהו משקה המלווה כל ארוחה ואירוע.

 

קומפוט (Kompot) - משקה צלול לא אלכוהולי המופק מבישול פרי או פירות במים, כדוגמת תותים, אפרסקים, משמשים, תפוחים, רברבר או דובדבנים. הפופולאריות של המשקה נמצאת בצניחה מאז הפכו המשקאות הקלים והמיצים המשומרים לנפוצים.

 

 

מנות נוספות - בקרוב!